Om kinderen en jongeren de kans te geven STEM te beleven in de vrije tijd, wordt er de STEM-studiedag “activeer je STEM” georganiseerd. Hier kunnen bedrijven, steden en gemeenten kennismaken met het STEM-academie verhaal in Vlaanderen.

Het evenement wordt ingeleid door prof.dr.Wim Dehaene, gevolgd door getuigenissen van de STEM-academies zelf. Daarnaast gaan de bevoegde ministers Crevits en Muyters onder leiding van Guy Tegenbos met verschillende partijen in gesprek over het belang van de STEM-academie voor Vlaanderen, en de manieren om de STEM-academie te steunen. Daarna vindt er een standenmarkt plaats waarop je nader kan kennismaken met de STEM-academie organisatoren, en wordt de mogelijkheid geboden om een STEM-academie activiteit te bezoeken.

Praktisch:

“Activeer je STEM!” wordt georganiseerd door Technopolis op vraag van ministers Crevits en Muyters. De dag is bestemd voor bedrijven, organisaties en gemeenten die de interesse en passie voor STEM bij jongeren actief willen stimuleren en gaat door op woensdag 19 april in Technopolis, Technologielaan 2800 Mechelen. De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Klik hier voor het programma en inschrijven.