BUDA::lab organiseert workshops voor klassen kleuter, lager en middelbaar onderwijs.

In samenwerking met Ingegno en De Creatieve STEM vzw worden volgende workshops aangeboden:

  1. Boomerangs: (3e, 4e, 5e, 6e leerjaar) Met Ingegno en BossyRangs leer je een indoor boemerang maken in PET, alsook hem werpen en vangen. Uiteraard mag iedereen zijn/haar boemerang personaliseren met leuke getekende decoraties.
    De workshop is meer dan een (weg)werpspeelgoed maken, je leert over de anatomie van de boemerang, verklaring van het terugkeergedrag, de geschiedenis,…
  2. Toto lab: (4e, 5e, 6e leerjaar) TOTOlab (Tijd Om Te Ontdekken) laat kinderen ervaren wat echt creatief denken is. Ze bedenken hun eigen speelgoed, accessoire of kunststuk door middel van tal van prototypes. Met een laagdrempelige aanpak worden de kinderen uitgedaagd in design thinking als echte jonge ingenieurs. Met deze STEM challenges en FABLAB vaardigheden wordt de inventiviteit van de kinderen gestimuleerd om ze te laten groeien in hun creativiteit, ondernemerschap en kritische reflectie.
  3. CREA-tronics: (3e kleuterklas tot 3e leerjaar) Een wereld vol licht. De kinderen ontdekken in deze workshop hoe boeiend het kan zijn om te werken met gerecycleerd materiaal en elektronica. Hiermee bedenken, ontwerpen èn maken kinderen van alles: een verlichte modulaire droomstad, pop­up kaarten met led­verlichting, lichtgevende armbanden … Ook de constructie van een gezellig LED­sfeerlichtje staat op het programma.
  4. Hack-a-T-shirt: (3e kleuterklas tot 6e leerjaar) Stoeien met zeefdrukken? … of althans… het begint met stoeien, maar na dit CreaLab ben je een expert! Zeefdruk is een veel gebruikte techniek om in oplages te drukken op t-­shirts, sweaters en ander textiel. Tijdens de workshop ontwerpen de kinderen hun eigen druksjabloon op papier en op computer. Snijden doen we dan met schaar maar ook met een lasercutter – waarbij de kinderen leren hoe dit apparaat precies werkt. Het resultaat is om trots op te zijn! De deelnemers brengen eigen t-shirts, totebags, … mee waarop gezeefdrukt kan worden.
  5. Windmolens: (1e tot 6e leerjaar) Hoe gebruik je wind om elektriciteit op te wekken? De kinderen leren over duurzame energie door een werkende mini-windmolen te ontwerpen en effectief bouwen! Ze leren over LEDs, elektromotors, maken verschillende prototypes, meten en vergelijken …

De prijs per workshop bedraagt €15,50 per leerling met een minimum van €175 per groep.

We bieden deze workshop ook op maat voor kangoeroeklassen en meerbegaafde kinderen.

Voor meer info en boeking, mail naar info@budalab.be